Cviklový quiche s bryndzou

Cviklový quiche

Kombinácia cvikly s bryndzou znie možno zvláštne ale stojí za to ju vyskúšať. Quiche má od cvikly krásnu sýtu farbu jemnú chuť. Opečená bryndza na vrchu koláča je zasa príjemne výrazná. Spolu s jednoduchým rukolovým šlátom je to napríklad výborná a večera.

Ingrediencie

Cesto

  • 150 g kvalitnej hladkej múky
  • 75 g masla
  • 50 g vajec (cca 1 veľkosti L)
  • 7 g soli
  • extra – vajíčko alebo bielko na potretie

Plnka

  • 350 g varenej cvikle
  • 250 g bryndze
  • 100 g šľahačky
  • 50 g vajec (cca 1 veľkosti L) Extra
  • 10 g soli

Postup

  1. Suroviny na cesto vyberte cca 1 hodinku dopredu, potom všetko spolu zmiešajte a vypracujte hladké cesto
  2. Cesto vyvaľkajte, vložte do formy na quiche a dajte piecť na 200°C na cca 20 min
  3. Aby sa v ceste nevytvorili bublinky cesto pred pečením poprepichujte vidličkou alebo ideálne vyložte papierom na pečenie a vysypte nejakou strukovinou
  4. Následne korpus vyberte z rúry a potrite vajíčkom aby ste zabránili zvlhnutiu cesta keď doň príde plnka
  5. Lístkové cesto je pri nedostatku času vhodná alternatíva (ale domácemu krehkému cestu sa nevyrovná)
  6. Šľahačku zmiešajte s vajíčkom, asi tertinou bryndze a soľou
  7. Cviklu uvarte dopredu, nakrájajte na tenučké plátky (cca 1-2 mm) a navrstvite na korpus
  8. Zalejte šľahačkou zmesou a na vrch rozdrobte zvyšnú bryndzu
  9. Quiche vráťte do rúry na 200ºC na cca 30 min kým povrch nezozlatne

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>