O blogu

Pagáčiky.skOd mala ma to ťahalo do kuchyne a doteraz varenie milujem. Rúru som “objavila” až na výške a keďže nie som moc na sladké, slané pečenie bola taká prirodzená voľba a tiež nová láska. Prosto zbožňujem vôňu čerstvého pečiva, ktorá naplní celý byt a preto pečiem často. Pečiem pre radosť. Pečiem pre kamarátov, kolegov, často na svadby alebo akcie. Často bol potom problém poslať niekomu recept, lebo som vždy všetko robila tak “od oka” a nemala nikde nič spísané. A vlastne aj tak nejak prišlo na tento blog.

Moje recepty sú mnou odskúšané a mojim okolím overené – robím to najlepšie ako viem. Potrpím si na suroviny – som fanúšik lokálneho mäsiarstva, poctivého masla či vajíčok z voľného výbehu, a teda aj odporca lacných nekvalitných potravín či často obľúbeného stuženého rastlinného tuku.

Mimo varenia mám normálny job na marketingovom oddelení pivovarskej korporácie, som vášnivý zástanca alternatívnej, najmä bicyklovej dopravy, som aktívna v neziskovke Plusko a rada (aj keď značne neprofesionálne) hrám na rôzne hudobné nástroje.

Pečiem teda najmä cez víkendy alebo po večeroch. Ak je jeden človek bez ktorého by to nešlo, je to Karči – môj drahý – najväčší fanúšik, najlepší umývač a dvorný fotograf v jednom.