Rada experimentujem s alternatívnymi múkami. Nedá sa to vždy, ale zrovna maslové cesto je na to celkom vhodné. Recept je jednoduchý a tyčinky výborné. Poteší každého nepriateľa pšenice alebo sacharidov všeobecne. Ľanová múka na seba viaže viac vody tukov, preto sa nezľaknite jej malého množstva.
Ingrediencie
(na 2 plechy)
- 250 g bryndze
- 150 g masla
- 125 g ľanovej múky
- 10 g soli
- Extra – vajíčko na potretie a cibuľové semiačka na posypanie
Postup
- Všetky suroviny vyberieme vopred z chladničky aby mali izbovú teplotu
- Zmiešame ich dohromady a vypracujeme hladké cesto – cesto nenechávajte odstáť – príliš by stuhlo
- Vaľkať treba opatrne, keďže cesto je mrvivé
- Cesto vyvaľkáme na cca 2-3 mm, potrieme vajíčkom, posypeme semiačkami a krájame tyčinky
- Tyčinky uložíme na plech a pečieme cca 15 min na 200ºC
- Keďže sú hnedé, treba ich pozorne sledovať aby sa nespálili ani neboli nedopečené.