Bezlepkové bryndzové tyčinky z ľanovej múky

Bezlepkové bryndzové tyčinky z ľanovej múky

Rada experimentujem s alternatívnymi múkami. Nedá sa to vždy, ale zrovna maslové cesto je na to celkom vhodné. Recept je jednoduchý a tyčinky výborné. Poteší každého nepriateľa pšenice alebo sacharidov všeobecne. Ľanová múka na seba viaže viac vody  tukov, preto sa nezľaknite jej malého množstva.

Ingrediencie

(na 2 plechy)

  • 250 g bryndze
  • 150 g masla
  • 125 g ľanovej múky
  • 10 g soli
  • Extra – vajíčko na potretie a cibuľové semiačka na posypanie

Postup

  1. Všetky suroviny vyberieme vopred z chladničky aby mali izbovú teplotu
  2. Zmiešame ich dohromady a vypracujeme hladké cesto – cesto nenechávajte odstáť – príliš by stuhlo
  3. Vaľkať treba opatrne, keďže cesto je mrvivé
  4. Cesto vyvaľkáme na cca 2-3 mm, potrieme vajíčkom, posypeme semiačkami a krájame tyčinky
  5. Tyčinky uložíme na plech a pečieme cca 15 min na 200ºC
  6. Keďže sú hnedé, treba ich pozorne sledovať aby sa nespálili ani neboli nedopečené.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>