Jednoduché super rýchle a úžasne dobré. Toto je recept ktorý zvládne každý – nedá sa na ňom nič pokaziť a výsledok je vždy výborný. AK ich chcete robiť vo veľkom treba siahnuť hlbšie do vrecka – ale je to investícia ktorá stojí za to. Vďaka bryndzovým tyčinkám ktoré robievala kamarátka som objavia cibuľové semienka – a každému odporúčam ich v tomto recepte nenahradiť niečim iným – sú výrazné, jemne pikantné a k tyčinkám sa perfektne hodia.
Ingrediencie
(na 2 plechy)
- 250 g bryndze
- 200 g kvalitnej hladkej múky
- 150 g masla
- 10 g soli
- Extra – vajíčko na potretie a cibuľové semiačka na posypanie
Postup
- Všetky suroviny zmiešame dohromady a vypracujeme hladké cesto – pozor, toto cesto je dosť lepivé a riedke oproti bežným maslovým cestám a naozaj nepotrebuje viac múky aj keď sa vám tak bude zdať.
- Cesto vyvaľkáme na cca 2-3 mm, potrieme vajíčkom, posypeme semiačkami a krájame tyčinky
- Tyčinky uložíme na plech a pečieme cca 15 min na 200ºC kým nebudú mať farbu.