Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčínky

Jednoduché super rýchle a úžasne dobré. Toto je recept ktorý zvládne každý – nedá sa na ňom nič pokaziť a výsledok je vždy výborný. AK ich chcete robiť vo veľkom treba siahnuť hlbšie do vrecka – ale je to investícia ktorá stojí za to. Vďaka bryndzovým tyčinkám ktoré robievala kamarátka som objavia cibuľové semienka – a každému odporúčam ich v tomto recepte nenahradiť niečim iným – sú výrazné, jemne pikantné a k tyčinkám sa perfektne hodia.

Ingrediencie

(na 2 plechy)

  • 250 g bryndze
  • 200 g kvalitnej hladkej múky
  • 150 g masla
  • 10 g soli
  • Extra – vajíčko na potretie a cibuľové semiačka na posypanie

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame dohromady a vypracujeme hladké cesto – pozor, toto cesto je dosť lepivé a riedke oproti bežným maslovým cestám a naozaj nepotrebuje viac múky aj keď sa vám tak bude zdať.
  2. Cesto vyvaľkáme na cca 2-3 mm, potrieme vajíčkom, posypeme semiačkami a krájame tyčinky
  3. Tyčinky uložíme na plech a pečieme cca 15 min na 200ºC kým nebudú mať farbu.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>